Sıkça Sorulan Sorular

Yüzme kursuna gitmeden önce bu konuda sık sorulan sorulan soru ve cevaplar sizlere yüzme kursumuz hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Mutlaka okuyun.
Eğitimlerimiz hakkında soru ve önerileriniz için lütfen bizimle iletişime geçin. İletişim : 0312 442 23 73




Yüzme Eğitimlerimiz Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar

Yüzme kursuna üyelik için gerekli belgeler nelerdir?

“Yüzme kursuna başlamadan önce ofisimize Kimliğinizle gelip kayıt yaptırmanız yeterlidir.”

Ödemeler ne zaman ve nasıl alınmaktadır?

Ders ödemeleriniz kayıt sırasında ders paketlerinin sayısı kadar nakit alınmaktadır. Ödemeler alındıktan sonra dersleriniz yapılmaktadır. Ders paketleri bitenler için de durum aynıdır. Ders sayısı bitenler, yeni paket satın aldıktan ya da ödemesini yaptıktan sonra yeni derslerini yapabilmektedirler. Bu işleyiş yıllar içinde edindiğimiz tecrübelerle kazanılmış olup, bu konuda anlayışlı olmanızı rica ederiz.

Yüzme kursu üyeliği için gerekli kişisel malzemeler nelerdir?

Bone. (Ücreti karşılığında mağazamızdan)

  Yüzücü gözlüğü. (Ücreti karşılığında mağazamızdan) 

  Mayo veya Şort. (Ücreti karşılığında mağazamızdan) 

  Tercihinize göre isterseniz kendi terliğinizi de getirebilirsiniz.

  Havlu otelimizde sunulmaktadır, tercihinize göre kendi havlunuzu da getirebilirsiniz.

  Şampuan, otelimizde sunulmaktadır, tercihinize göre getirebilirsiniz.

Kaç derste yüzme öğrenebilirim?

Öncelikle kişinin daha önce herhangi bir spor yapıp yapmadığı, fiziksel hareketliliği, psikolojisi ve genetik transferi gibi faktörler kişilerin yüzme eğitim sürecini etkiler, ancak düzenli olarak gelen ve kararlı olan herkes 8-20 özel ders gibi bir sürede yüzmeyi öğrenebilir.


(Ortalama; 8-12 seansta, ancak tecrübeyle söylenebilir ki ortalama yetenekteki bir kişinin, su duygusunu kazanması, suyun kaldırma kuvvetine inanması, suyla barışması, can güvenliğini sağlayacak kadar kendi kendine yüzebilmesi). Ancak hedefinizi biraz daha yüksek tutmanız halinde yani yüzme tekniğinizi geliştirmek için ise daha fazla zamana ihtiyacınız olduğunu kabul etmelisiniz. Küçük yaşlarınızda yaptığınız diğer sporlar, beslenme alışkanlığınız, mesleğinizin ne denli hareketli veya stabil olduğu, yüzme eğitmeninizin tecrübesi gibi birçok etken daha etkili yüzüp yüzemeyeceğinizi belirleyen temel faktörlerdendir. Bu sebeple yüzme öğretmeninizi seçerken fiyatına değil tecrübesine ve referanslarına göre karar vermelisiniz. Burada belirttiğimiz ders sayıları tavsiye niteliğinde olup garanti ettiğimiz anlamı çıkarılmamalıdır, öğrenme süresi elbette kişiye göre değişecektir.
Ne kadar zamanda yüzme öğrenilir?

Bizler sizlerin uygun olduğu zamanlarda yüzme dersleri vermekteyiz bu yüzden; sizin ne kadar sıklıkla derslere gelebileceğinize bağlıdır. Siz ne kadar sık derse gelirseniz o kadar kısa sürede eğitiminizi tamamlamış olursunuz. Yani bu 2 haftada olabilir 3 ayda olabilir.

Yüzme kursuna ne zaman başlanabilir?

Kontenjanlarımız sınırlıdır. Planladığınız zaman başlayabilmeniz için ön-kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Sizlere karar aldığınızda, vakit kaybetmeden başlamanızı öneririz, sonrasına bırakırsanız, bu durum süregiden bir tavra dönüşecektir. Bu yüzden vakit kaybetmeden başlamaya kararlı olmanızı tavsiye ederiz.

5-14 yaşındaki küçük çocuklar için yüzme kursu var mı?

Evet var, aynı şekilde çocuklara özel (birebir) de yüzme dersleri vermekteyiz.

Yüzme biliyorum, eğitim almadan sadece yüzmeye gelebilir miyim?

“Bizim antrenman paketlerimizden satın olarak tesislerimize yüzmeye gidebilirsiniz, ancak öncesinde ofisimize uğrayarak antrenman paketleri satın almanız gerekmektedir.”

Gelmediğim seansların telafisi yapılır mı?

“Prensip olarak, kararlaştırdığımız saatte gelmemişseniz yüzme dersiniz yapılmış sayılır.”

Kredi kartı geçerli midir? Taksit yapılabiliyor mu?

“Fiyatlar peşin ödemelere göre verilmiştir. Ancak kredi kartı da geçerlidir, tek çekimde ve taksitli çekimlerde KDV ve banka faiz oranları yansıtılmaktadır.”

Yüzme öğreneceğinizi garanti ediyor muyuz?

Hayır etmiyoruz, eğitim verdiğimiz kişilerin % 95 i yüzmeyi öğrenir. Bu süreç eğitenden çok kişiye bağlıdır. Ne kadar sürede öğreneceğinizi ya da öğrenip öğrenemeyeceğinizi sizin kişisel yeteneğiniz, su korkunuz, spor geçmişiniz vb. belirler. Süreç konusunda hiçbir eğitim kurumu kesin olarak önceden tahminde bulunamaz. Çünkü yüzme eğitimi kişiye özgüdür. Önemle hatırlatmak isteriz ki; temel yüzme eğitimi süresince dersleri aksatmamanız hem korkularınızla yüzleşmenizde hem de öğrendiklerinizi hatırlamanızda çok önemlidir.

Satın aldığım yüzme dersler, ne kadar süre için geçerlidir?

“Yüzme dersleriniz satın aldığınız tarihten itibaren 2 ay süresince geçerlidir. 2 aydan sonra kullanmadığınız dersleriniz yanar. ”

Neden önce kurbağa stili öğretiyorsunuz ?

Çünkü kurbağa stili yüzmeye başlangıç için daha uygundur. Kurbağa stili kişinin suda durmasına, suya alışmasına, uyum sağlamasına (vücudun denge merkezinin alışmasına) ve suyu tanımasına daha uygun bir stildir. Suyun boyutlarına sizi daha iyi alıştırır, başlangıçta nefesinizi daha rahat kontrol etmenizi sağlar. Kurbağa stilinden sonra Kulaç / Serbest (Krawl) stili öğretilir, bu stil başlangıç için daha zordur ve suda durmaya yönelik bir stil değildir. Kurbağa stilinde aynı anda tek hareket yapılırken kulaç stilinde aynı anda 3 hareket yapılmaktadır. Kulaç koşmaya benzer, hıza yönelik bir yüzme tekniğidir. Avrupa'da veya gelişmiş ülkelerde düz bacaktan sonra kurbağa stili öğretilir. Türkiye'de ise çoğu yerde kulaç stili ile başlatırlar ki bu yanlıştır. Bu sebeple öğrenenlerin çoğunun yanlışları ve suyla ilgili temel problemleri çözülmez. Nefes  tekniğini bile tam öğretmeden kulaç öğretmeye başlandığında yanlışlar zincirleme devam eder. Bu da yürümeyi bilmeyen çocuğa koşmayı öğretmeye benzer. Ancak kurbağa stili ile başlanılırsa  daha kolay bir şekilde kulaç öğrenebilir çünkü suya alışılmış, nefes tekniği öğrenilmiş, özgüveni yükselmiş, yüzme becerisi artmış olarak tekniğe başlanmaktadır. Antrenörlerimiz için ise kulaç öğretmekle kurbağa öğretmenin bir farkı yoktur.

Hangi durumlarda özel yüzme dersi alınmalıdır?

Yetişkinlerde (14 yaş ve üzeri) topluca yani gruplar halinde yüzme eğitimi tavsiye edilmemektedir, bizler de toplu yüzme eğitimini yetişkinler için tavsiye etmiyoruz. Çocuklarda ise belli bir seviyeye geldikten sonra toplu eğitimin faydalı olacağını düşünüyoruz.

Yüzme gruplarında Kadın-Erkek karma mıdır?

Yüzme öğretimini yetişkinlerde gruplar halinde yapmadığımız için birebir yüzme derslerinde böyle bir ihtimal yoktur. Ancak kullandığımız havuzlarda bayan / erkek saati uygulaması söz konusu değildir, karma ve herkesin kullanımına açık havuzlarda eğitim verilmektedir.

Yüzme antrenörleri bayan mıdır?

Merkezimizde hem bayan hem erkek antrenörler eğitim vermektedir. Sadece bayan eğitmenden ders almak isteyenlere bayan hoca verilmektedir. Ancak erkek kursiyerlerimizin bayan hocadan eğitim alması gibi bir seçenek bulunmamaktadır.

Yüzme eğitmenlerinin mesleki kariyerleri nedir?

Eğitmenlerimiz konusunda uzman, belgeli olup Maviada eğitmen eğiticileri ile ayrıca yetiştirilmişlerdir. Tüm hocalarımız yüzme öğretiminde, müşterilerimiz için en iyi olan "Maviada Programı” na göre eğitim vermektedirler.

Cankurtaranlar havuzda yüzme eğitimi verebilirler mi?

Hayır veremezler çünkü; Cankurtaran adı üstünde havuzda ya da denizde can güvenliğini sağlayan personeldir. Yüzme eğitimi verebilmesi için Yüzme Antrenörlüğü belgesi de olması gereklidir. Ayrıca cankurtaranlık görev saatinde yüzme dersi vermesi doğru değildir. Maalesef tesisler bu iki konuyu birlikte değerlendirmekte ve gereken özeni göstermeyebilmektedirler. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı, yetkili bir Cankurtaran Eğitim Merkezi olarak Maviada’da ayrıca cankurtaranlık eğitimi alarak sertifika sahibi de olabilirsiniz.

Derin havuzda yüzme öğrenmek doğru mu?

Ayağınızın yere basabildiği bir havuzda yüzme eğitiminizi almanızı tavsiye ederiz. Çünkü derin havuzda ders sayısı uzar ve kötü bir deneyim ile eğitiminiz sekteye uğrayabilir. Eğitim kalitesi düşer, ayrıca antrenör hakim olmakta zorlanır. Yüzme becerinizi ilerlettikten sonra derin havuza geçmeniz en iyisi olacaktır.

Ayağınızın yere bastığı bir havuz da nasıl yüzeceğim?

“Zaten hangi havuzda olursanız olun yatay yüzersiniz o yüzden havuzun derin olmaması engel teşkil etmez. Yüzmeyi öğrendikten sonra derin tecrubesi yapmanızda fayda vardır, ama başlangıçta tavsiye etmiyoruz. Yüzmenin derin havuzda öğrenilebileceği yanlış bir algılamadır.”

Yüzme kursu araştıran adaylara tavsiyelerimiz nelerdir?

Ayağınızın yere basabildiği bir havuzda yüzme eğitiminizi almanızı tavsiye ederiz. Çünkü derin havuzda ders sayısı uzar ve kötü bir deneyim ile eğitiminiz sekteye uğrayabilir. Eğitim kalitesi düşer, ayrıca antrenör hakim olmakta zorlanır.



* Eğitim alacağınız, bireysel bir antrenör mü yoksa bu işi profesyonel olarak yapan bir yer mi buna dikkat edin. 

* Verdikleri bilgiler gerçekçi mi? Aklınızdaki sorulara mantıklı cevaplar sunuyor mu? 

* “Şu kadar derste öğretmeyi garanti ediyoruz” gibi cümleler gerçeği yansıtmaz. Bu, amatör, günü veya sezonu kurtarmaya çalışan, daha fazla para kazanmaya yönelik, eğitim kalitesi düşük yerleri elemenizde bir araçtır, çünkü hiçbir eğitimin %100 garantisi olamaz.

* Yüzme havuzunun su kalitesi nasıl? (Doymuş klor oranı önemlidir) 


* Kurumun referanslarını sorgulayın, kaç yıldır bu işi yapıyor nerelerle çalışıyor kaç antrenör var ve çalışma saatleri gibi. 



* Yüzme havuzunun soyunma odaları, duşları temiz mi?

* Havuzun yoğunluğu nasıl,?

* Dersler nasıl ayarlanıyor?


* Antrenörünüz hastalandığında vb. başka bir antrenör kaldığınız yerden size eğitim verebilecek mi? 


* Havalandırma kalitesi nasıl? (Zira astım hastaları için bu çok önemlidir)

* Yüzme havuzlarının ideal su sıcaklığı 27 °C’dir. 28 °C’nin üstünde zararlı bakteriler üremektedir. Tavsiye edilen 26 - 28 °C arasıdır. Daha fazla sıcak talep etmeniz sizin sağlınız acısından sakıncalıdır. Ayrıca tüm otel havuzları il sağlık müdürlüğü tarafından bu standartları sağlayıp sağlamadıkları konusunda denetlenmektedir.

Servis imkanınız var mıdır ?

Hayır yok. Özel (Birebir) Yüzme Eğitimi verdiğimizden kendi imkanlarınızla gelmeniz gerekmektedir.